maandag 25 februari 2013

Verjaardag en familie op bezoek!

Dinsdag 19 februari was het weer tijd om hard aan het werk te gaan, na een gezellige week met vrienden! De ochtend begon met goudsmeden en ik ging verder met de scharnieren. Na het walsen van plaat, knipte ik daar 6 delen uit die ik omboog en samen perste tot een boekje. Vervolgens maakte ik nauwkeurige openingen in de armband, waar het plaat later in vast gesoldeerd wordt. 
In de middag ben ik begonnen met een onderzoek naar het werken met giethars. Lucia zei in een gesprek dat ze vond ik nog te weinig weet over giethars, dus vroeg ik Marzia, een docente van de intensive course, om mij te helpen. Ik kreeg wat simpele tips over hoe je een bakje kunt maken van karton, tot het maken van een mal van fimo klei en hoe je luchtbellen kunt verwijderen.
Woensdag 20 februari ben ik verder gegaan met de proefjes. Nadat ik gisteren een algemene laag giethars had aangebracht, kon ik vandaag pigmenten en verf aan de giethars toevoegen. Ook maakte ik van koperdraad een vorm, waar ik giethars over heen liet druppelen. Verder probeerde ik uit om een cirkel weg te zagen uit een plaat giethars en daar weer een andere kleur in te gieten. Eerder had ik een vorm gemaakt van ebbenhout en giethars aan elkaar en vandaag ben ik deze dunner gaan frezen om te kijken wat voor effect dit heeft en ben ik een deel glad gaan vijlen en schuren om contrast te creëren met de ruwe guts streken. Ik was echter niet heel erg blij met het resultaat. De gladde afwerking past niet bij de vorm.
Donderdag 21 februari vierde ik mijn verjaardag op school en trakteerde ik cake. Van klasgenoten Lavinia, Francesca en Chiara kreeg ik een schaal heerlijke Toscaanse koekjes! Vandaag heb ik op een rustig tempo verder gewerkt aan mijn project, maar er vooral een leuke dag van gemaakt.

In de avond werd ik uitgenodigd om mee te gaan voor een gezellige aperitief in de stad met heerlijke Italiaanse lekkernijen! 
Vrijdag 22 februari heb ik besteed aan huishoudelijke taken als schoonmaken en bootschappen doen. In de avond had ik les van Doris, die weer interessant vertelde over de bekende Duitse sieraden makers. Doris is altijd even enthousiast en vrolijk en verteld een hoop leuke anekdotes rondom de kunstenaars waarbij ze afdwaalt van de hoofdpunten..! Gelukkig houdt ze een diapresentatie en brengt de volgende slide haar vanzelf weer terug bij het verhaal!
Na de les ben ik meteen naar Hotel Annalena gegaan, waar eerder deze avond mijn familie was aangekomen. Mijn moeder kon er door omstandigheden helaas niet bijzijn, maar een gezellig weekend brak aan met mijn oma en twee tantes!
Iedereen had honger en dus zijn we opweg gegaan naar een typisch Italiaans restaurant voor een gezellige avond. Mijn verjaardag hebben we ook nog gevierd en ik werd weer goed verwend met kaarten en cadeaus!
Zaterdag 23 februari stond ik om 9 uur op de stoep bij het leuke Florentijnse hotel Annalena om met mijn familie te ontbijten. Met een heerlijk buffet en een cappuccino was het een goede start van de dag!
Als gids nam ik mijn oma en tantes mee door de stad. We begonnen bij de Ponte Vecchio, waar we een prachtig uitzicht hadden op de besneeuwde Toscaanse heuvels!  
Via het prachtige plein van Piazza della Signoria liepen we richting de Dom om de beroemde fresco's in de koepel te bekijken. Daarna zijn we langs de San Lorenzo kerk gelopen, om vervolgens de straat met marktkramen te betreden. Een kijkje in de grote overdekte markthal is altijd leuk om te zien en we proefden daar heerlijke Italiaanse specialiteiten als salami's en zongedroogde tomaatjes. 
Langs een paar chique winkelstraten zijn we naar Piazza della Republica gelopen, om op te warmen bij een chique oud Florentijns cafe uit 1846.
Voor de lunch liepen we verder naar een populair restaurant, waar we een heerlijke pasta hebben gegeten en op z'n Italiaans een glas wijn!
In de middag zijn we gaan winkelen in het centrum van Florence, hebben we een warenhuis bekeken en gingen we op de foto bij het beeld Il Porcellino zodat je nog eens terugkeert naar deze prachtige stad! 
Tegen het einde van de middag begon het hard te plenzen en ging de regen langzaam over in natte sneeuw. Tijd om lekker warm te zitten in een chocolaterie met koffie en een lekker gebakje! 
Toen het droog was, zijn we door een smal straatje met leuke winkels naar Piazza Santa Croce gelopen, waar we de kerk en het klooster bezocht hebben. Naast de kapellen met bijzonder oude fresco's, liggen hier beroemdheden begraven als niemand minder dan Michelangelo en de wetenschapper Galileo. 
In de avond zijn we uit eten geweest bij een voortreffelijk restaurant, vlakbij het hotel. Het was nog rustig toen we aankwamen, want Italianen zijn gewend om later te eten! Hierdoor werden we wel op onze wenken bediend en het eten was echt heerlijk. Als voorgerecht hadden we het bijzondere gerecht: Fiore Nero Pecorino e Cozze: (zwarte bloem, kaas en mosselen). Toen het gerecht binnenkwam had iedereen even zoiets van wat is dit voor verbrand eten? maar het was bijzonder smakelijk!
Na een heerlijk hoofdgerecht van mals vlees, sloten we de avond af met een warm chocoladetaartje. Een echte verwennerij!
Zondag 24 februari scheen de zon toen we na het ontbijt de stad inliepen! Bij de waterkant konden we nog even genieten van het mooie weer en daarna liepen we kris kras door de stad naar swerelds oudste kunstacademie waar nu Galleria Accademia in gevestigd is. In dit museum bekeken we een verzameling kerkelijke kunst, een collectie oude Medici muziekinstrumenten en natuurlijk de bekende beelden van Michelangelo; met zijn beroemdste werk de David! Florence staat bekend om de Renaissance fresco's en het leuke aan dit museum is dat we konden zien hoe deze gemaakt worden; erg interessant.
Na een geslaagd museumbezoek hebben we een ommetje gelopen naar een van de meest authentieke pleinen van Florence en zijn we in de buurt van de Dom weer gaan lunchen bij hetzelfde restaurant, aan dezelfde tafel en zelfs naast dezelfde man als gisteren! Vandaag weer een andere lekkere pasta gegeten, wat zijn de Italianen daar toch goed in!
In de middag was het half bewolkt, half zoning en liepen we door de prachtige Boboli tuin. Het uitzicht over de Toscaanse heuvels met de gekleurde villa's, begroeid met cipressen en olijfbomen blijft adembenemend!
Via de uitgang tegenover het hotel verlieten we het park en kon oma rusten. Samen met Katia en Birgit ben ik nog naar een gezellige wijnbar geweest voor een goed glas wijn en een lekker hapje van brood met olijfolie, zeezout en een heerlijke paté. Bij een tweede glas wijn hoopten we hetzelfde hapje te krijgen, maar helaas; alleen maar kaas!
De laatste avond aten we weer heerlijk in hetzelfde restaurant en toen zat een leuke dag er weer op. 
Maandag 25 januari kon ik nog een keer gezellig ontbijten in het hotel en daarna liepen we richting Alchimia om de school van binnen te bekijken. Nog even konden we genieten van het mooie uitzicht aan de waterkant van Florence en een otter nest onder aan de brug en toen was het helaas alweer de tijd om naar het station te lopen en afscheid te nemen.
De laatste weken waren super gezellig met vrienden en familie op bezoek, maar nu is het toch echt weer de tijd om hard aan het werk te gaan!