maandag 17 september 2012

De eerste schooldag

De eerste dag was meteen een hele spannende, we begonnen met het geven van een powerpoint presentatie in het Engels! Daarna moest je de overige opdrachten laten zien en daar wat over vertellen.Zo moesten we een stuk schrijven over de essentie van je werk en een stuk over jezelf in relatie tot het werk dat je gemaakt hebt. 
De begeleidende docent voor ons jaar is de Nederlander Ruudt Peters en hij gaf na afloop commentaar en de eerste persoonlijk opdracht.
Ruudt peters heeft al een bewonderenswaardige cv op zijn naam staan, heeft les gegeven in verschillende landen, doet workshops over de hele wereld (kwam net terug van 3 maanden China) en weet ontzettend veel over kunst, ontwerpen en alle wat daarbij komt kijken. 
Mijn persoonlijke opdracht was om alles te vergeten wat ik in Nederland gedaan heb en om opnieuw te beginnen vanaf 0! In Nederland waren mijn ontwerpen vaak gebaseerd op de schoonheid van de natuur en daarom was mijn eerste opdracht: het maken van 100 lelijke bloemen!Je mag zelf de materialen kiezen, als de bloemen maar steeds afschuwelijker worden! De eerste 7 moest ik de volgende dag al laten zien.
Er werd ruim de tijd genomen voor iedereen, dus pas om 7 uur waren we klaar. Het was een hele vermoeiende, maar ook een hele leerzame dag om te zien wat iedereen gedaan heeft en wat de inspiratiebronnen zijn. Geen betere manier om je klasgenoten snel te leren kennen!