zondag 7 oktober 2012

Florence Cultuur en Natuur


Zaterdag 6 oktober was het weer een stralende zomerse dag en ik besloot om zonder plan rond te lopen in de stad. Je ziet overal tal van sfeervolle straatjes, met oude gekleurde huizen en architectonische details waar veel toeristen aan voorbijlopen. Fresco's, beeldhouwwerken, deuren en ramen. Kort om, kunst zie je overal en niet alleen in de musea! 
Ik wilde foto's maken van mijn school Alchimia, maar vlakbij stopte bij de kerk Santa Maria del Carmine, waar ik elke dag langs loop. Door de weeks zie ik vaak toeristen wachten om naar binnen te mogen, dus ik wilde zien wat hier zo bijzonder aan is!
Ik besloot om naar binnen te gaan en kwam in een oase van rust terecht. De kerk beschikt over een mooie patio, met een groene tuin en een loopgang rondom. Via een gang kwam ik terecht in Capelle Brancacci en zag ik waarom deze kapel zo beroemd is;de bijzonder mooie Renaissance Fresco's! Door een brand werd de oorspronkelijke kerk verwoest, maar deze kapel bleef als een wonder gespaard. De schilderingen worden gezien als een van de eerste/ al dan niet de aller eerste echte Renaissance schildering. Het was vandaag gelukkig niet druk in de kapel, dus ik kon alles in alle rust en op mijn gemak bekijken.
Daarna wandelde ik kriskras door de stad, langs beroemde bouwwerken, door sfeervolle smalle straatjes met gekleurde huizen en besloot ik om het Ford Belvedere te gaan bezoeken. Bij het ford kocht ik een kaartje, maar het bleek voor de Boboli tuin te zijn die ik al eerder bezocht had! Vandaag bezocht ik echter weer hele nieuwe delen van de tuin, zo zag ik het oude koffie en theehuis van de Medici, veel nieuwe beelden, de sfeervolle verborgen tuin en de Citrus kwekerij. Leuke bijkomstigheid was dat ik vanaf het ene uiterste van de tuin, helemaal naar het andere uiterste deel liep vlakbij mijn huis. Tegen zonsondergang kleurde de tuin in prachtige herfsttinten, hoewel de herfst nog ver te zoeken is!

Zondag 7 oktober ben ik tegen het einde van de middag de stad in gegaan en wilde de rust opzoeken. Ik wist dat vlakbij de groene heuvels zijn en begon een mooi rondje te lopen. Zo loop je door de drukke stad, zo begeef je je in alle rust en ruimte, met alleen olijf- en wijngaarden, sfeervolle royale landhuizen en kleine kerkjes. Boven op de heuvel aangekomen, had ik een prachtig uitzicht over de stad en dit keer vanaf een heel andere kant. Bij het grootste landhuis en mooiste uitzicht aangekomen besefte ik dat het eerste klas wonen is hier: dichtbij de stad, een geweldig uitzicht over heel Florence en toch alle rust en ruimte!