vrijdag 30 november 2012

Drukte voor de laatste week



Over een week komt Ruudt weer aan uit Nederland en moeten alle opdrachten zijn afgerond. In het weekend van 24 en 25 november was ik dus heel erg druk met huiswerk. Presentaties voorbereiden en mijn onderzoek naar sieraden kunstenaars voortzetten. Deze twee dagen hield ik een korte pauze, waarbij ik liep naar een rustig vlakbij gelegen park. Hoewel de meeste mediterraanse bomen geen blad verliezen, waren er toch prachtige herfstkleuren te zien!
Maandag 26 november begonnen we de week met goudsmeden. Ik maakte vandaag de armband af. Na het solderen was deze erg vies en dus besloot ik om de armband tijdens de lunch in de afkook te laten zitten. 
Toen ik na de lunch terug kwam, kreeg ik de schrik van mijn leven. De armband lag in stukken in de vitrex. Het zuur van de afkook bleek veel te sterk te zijn en had in een paar uur al heel veel soldeer weggevreten… In Nederland was daar minstens een weekend voor nodig, dus ik begreep er niks van.  
In de middag ben ik verder gegaan met mijn Underworld project. Ik  had voor het weekend een speciale giethars aangemaakt om het cement, harder en minder bros te maken. Hier doopte ik vandaag alle proefjes in.
Daarna besloot ik om proefjes te doen naar de verschillende manieren om cement aan te maken en de kleuren die dat oplevert.
De dag werd afgesloten met een les kunstgeschiedenis, waarbij klasgenoot Maria een interessante presentatie hield over de Spaanse kunstenaar Dali.
Dinsdag 27 november ging ik vroeg naar school, om nog wat laatste proefjes te maken voor de groepsbespreking. Opnieuw zat deze week wat tegen, ik zag dat de speciale giethars mijn proefjes glimmend had gemaakt. Ik heb van alles geprobeerd om dit ongedaan te maken, maar niets hielp. Uiteindelijk gaf iemand mij de tip van een matte spray die ik kon gebruiken. Een aantal proefjes en een broche moesten hersteld worden met een nieuwe laag giethars.
In de middag begon de groepsbespreking. Hoewel Doris en Lucia heel kritisch kijken of de foto, waren ze heel erg positief naar iedereen. Over mijn werk waren ze  erg te spreken over de broche van hout met cement eroverheen (in een boomschors structuur) en de broche van cement over foam (waarbij de cement net een steen lijkt).
Woensdag 28 november werkte ik de hele dag aan het herstellen van mijn armband. Deze was maandag uit elkaar gevallen en zelfs vandaag braken er nog een aantal stukken af. Een vervelende dag dus! Aan het einde van de middag maakte ik nog een serie tekeningen. Dit moest ik weer doen met een potlood in mijn linkerhand, in mijn mond of tussen mijn tenen geklemd. Het klinkt raar en dat is het ook!, maar de resultaten waren wel interessanter dan wat ik met mijn rechterhand tekende.
Donderdag 29 november rondde ik mijn onderzoek af naar sieraden kunstenaars in Amerika. Nu had ik op de website Klimt02 alle sieraden kunstenaars beken uit Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Finland en Amerika. Ik moest een lijst maken van 5 kunstenaars die me aanspreken en waarom en dat kon ik nu doen.
In de middag maakte ik de laatste proefjes voor mijn Underworld project. Ik wilde de aardlagen in de grond uitbeelden en daarvoor wisselde ik laagjes boomschors af, met cement.
De tweedejaars klas was deze week bezig met een project waarbij ze een grote serie objecten moesten maken in  verschillende materialen. Vandaag was de laatste dag en werd alles mooi geĆ«taleerd in de school. 
's Avonds was er weer een les kunstgeschiedenis. 
Vrijdag 30 november eindigde de schoolweek weer met goudsmeden. De armband die ik maandag afgemaakt had en gebroken was, kostte deze week nog heel wat uren om te repareren. Tijdens de les rondde ik dit af. Een nieuw huiswerk weekend brak aan…