vrijdag 12 oktober 2012

Nieuwe kijk op Ugly Flowers

Maandag 8 oktober had ik in de ochtend Contemporary art research en voor het eerst ook een les in de avond van 18:00 tot 20:00. Dit was ook een les over de kunstgeschiedenis, maar van een andere docent en met een hele andere kijk op het vak. De Italiaanse docent Riccardo gaat dieper in op de verschillende tijdsperiodes en de daarbijbehorende schilderijen. Zijn enthousiaste voor het vak weet hij over te brengen op de klas en het is dan ook erg interessant om de verhalen achter de beroemde schilderijen te horen.
Dinsdag 9 oktober werkte ik in de ochtend verder aan mijn Ugly Flower project. Ik ben van start gegaan met foam. Door dit in aceton onder te dompelen, smelt de foam tot een slijmerige substantie en zo kon ik weer tot hele nieuwe lelijke vormen komen. Met spuitbussen, kleurde ik de gele foam zwart en blauw, voor een dramatisch effect. In de middag hadden we een Reflective analysis gesprek met de hele klas en docent Doris. Dit groepsgesprek was bedoeld om je werk te laten zien aan je klasgenoten en er wat over te vertellen. Daarna was er ruimte voor tips en aanbevelingen. Er werd ruim de tijd voor iedereen genomen, dus liep de les behoorlijk uit tot laat in de avond! Ik kreeg veel tips, maar desondanks had ik net als mijn klasgenoten, het gevoel niet meer te weten hoe ik verder moest!

Woensdag 10 oktober hadden we in de ochtend een Group Conversation, maar ditmaal zonder docent. De helft van de klas is vandaag naar Barcelona gevlogen voor een beurs, dus we waren met een klein groepje. Aan ieders project werd ruim een half uur besteed en de gesprekken waren erg interessant en leerzaam. Ik kreeg de tip om toch nog dieper in te gaan op de eerste lelijke bloemen die ik gemaakt heb van klei met wol. De schimmelstructuur die ik hier nagebootst heb, zorgt ervoor dat je de bloem niet graag wilt oppakken en maken deze dus pas echt vies en lelijk! 
Omdat we weer les hadden tot 8 uur in de avond, ben ik vandaag mee gaan lunchen tussen de middag. Het gezellige en heerlijke Italiaanse restaurant, vlak bij de school, hoort nu bij iedereen tot de favoriet! 
Donderdag 10 oktober ben ik weer Ugly Flowers gaan maken van klei, verf en wol. Ik zocht naar een golvende bloem vorm, waar de schimmelstructuur mooi in uitkomt. De klei, verf en wol verbrandde ik voor het lelijke eindresultaat!
Het appartement bevalt ook nog steeds goed. Dicht bij school en aardige huisgenoten. Vanaf vandaag zijn alle 5 de kamers bewoond. Vorig week arriveerde Monica uit China en vandaag Luca uit Italiƫ. Het leuke is dat we alle 5 een goudsmid opleiding doen. Drie huisgenoten volgen de opleiding aan Le Arti Orafe en in ons appartement zit een 1e, 2e en 3e jaars! We kunnen dus alle kennis uitwisselen en dat is leuk!
De laatste dag van de week vrijdag 11 oktober rondde ik de tweede goudsmid opdracht af. We moesten een perfecte vierkant vijlen, gecentreerd in het midden 25 kuiltjes boren, vervolgens 25 bolletjes smelten van precies dezelfde grootte en die netjes gecentreerd op de plaat solderen: een hele kunst want bij rechte lijnen zie je meteen als er iets niet klopt! Het is erg leuk dat deze lessen totaal anders zijn dan in Nederland en ik dus weer nieuwe technieken bij leer. Op naar het volgende project.