maandag 10 december 2012

Kerstdiner

De laatste blog van het jaar sluit ik af met een nieuwe layout.  Nu is het overzichtelijker en makkelijker om door de verhalen te bladeren en zijn de foto's sneller te laden. Door op een foto of verhaal te klikken, wordt de blog geopend.

Het laatste weekend samen met de huisgenoten; reden voor een gezellig kerstdiner in de stad! Met mijn 3 Chinese huisgenoten en   nog twee andere Chinesen liepen we door de sfeervol verlichtte straten van Florence richting het restaurant waar we DE specialiteit van Florence gaan eten! Deze avond dwarrelden wat sneeuwvlokjes naar benden voor wat extra kerstsfeer!
De specialiteit van Florence is een speciaal biefstuk, met een heerlijke barbecue smaak. Er zijn drie oude restaurants in de stad die bekend staan om hun lange traditie van deze bereidingswijze en wij gingen naar een van deze drie.
Als voorgerecht begonnen we met een schaal vol zeevruchten (want ik ben met Chinesen op stap) en een tableau Italiaanse ham en buffalo mozzarella. Na het heerlijke voorgerecht kwamen er vier zware planken hout binnen met in totaal 4 kilo voortreffelijk gebraden biefstuk! De smaak was echt helemaal super en heerlijk mals. Een schaaltje met olijfolie gemengd met grove Italiaanse kruiden was een dipsaus voor het vlees. Lang geleden dat ik zo lekker gegeten heb in een restaurant.



Om de avond af te sluiten nog een verzameling Italiaanse toetjes als ijs, chocoladetaart en vruchtentaartje! Er was nog een Chinese studente aangekomen uit Milaan en zij schoof ook nog even gezellig aan. Het was een super geslaagde avond, met voortreffelijk eten. Ik weet nu dat ItaliĆ« niet alleen het land is van de lekkere pizza's en pasta's, maar ook van het heerlijke vlees!
Maandag 10 december ben ik om kwart voor 6, met een half uur vertraging, vanaf Florence terug gevlogen naar Nederland. Heerlijk om weer gezellig thuis te zijn en vrienden en familie weer te zien. Al was mijn eerste indruk; koud en kaal! Ik mis nu al het Italiaanse zonnetje…