donderdag 27 september 2012

Ugly Flowers

De eerste persoonlijke opdracht die ik van Ruudt Peters had gekregen, was het maken van 100 lelijke bloemen. Na de eerste week werd de opdracht nog wat moeilijker gemaakt.
Uit alle bloemen die ik gemaakt heb, moest ik er een kiezen waar ik mee verder ga. Na het maken van drie nieuwe bloemen, maak je 3 tekeningen op A4 formaat en 3 schilderingen op een vel papier van 1 x 1 meter!Telkens na het uitvoeren van een stap, kijk je naar het resultaat en wat er ontstaan is. Daar trek je een conclusie uit, die je meeneemt naar de nieuwe ontwerpen.

De eerste bloemen die ik gemaakt had waren van klei en verf. Ruudt Peters wilde dat ik daar materialen aan ging toevoegen en zo kwam ik op plastic uit. Hij vond de bloemen niet mooi, maar zeker nog niet lelijk genoeg! Het gaat bij deze opdracht om echt los te komen en vormgeving in een ruimere zin te benaderen. 
Nieuwe concepten die ik wilde gaan uitwerken waren: afstervende bloemen, beschimmelde bloemen en geĆ«xplodeerde bloemen. Een van de schilderingen die ik maakte op een groot vel papier, was die van de geĆ«xplodeerde bloem. Gelukkig kon ik op school hieraan werken, want na het splashen met verf, zat ook de tafel en de vloer eronder!

De volgende stap waar ik me aan het werk ben gegaan is 'stinkbloemen'. Onderaan is al een van de resultaten te zien!  Klei, plastic, verf en twee soorten wol heb ik gebruikt en de wol staat in dit ontwerp voor de geur die de bloem de wereld in helpt.