vrijdag 14 september 2012

De eerste week

Maandag 10 september ben ik vroeg opgestaan om bootschappen te doen bij de COOP supermarkt die ik vanuit de auto gezien had. 
Het bleek echter verder te zijn dan ik dacht en pas na een uur lopen bereikte ik de supermarkt! Vervolgens liep ik nog een uur rond om alle producten te vinden die ik nodig had. Het was een mooi gezicht om een tijdje te staan kijken bij de afdeling pasta's, sauzen, olijfolie en dergelijke. Iedereen liep langs en had blijkbaar zijn of haar eigen favoriet. Uiteindelijk hielp een Italiaanse oma mij aan een lekkere 100% Italiaanse olijfolie voor koken en salades.
Eenmaal terug op mijn kamer, had ik in totaal 3 uur gedaan over het boodschappen doen! Deze week heb ik besteed om de stad te verkennen en om de eerste opdrachten van Alchimia af te maken. Mijn huis- en klasgenoot Maria moest hetzelfde doen, dus we konden gelukkig overleggen!
Op donderdag ben ik samen met huisgenoten Maria en Donato naar Giardino Di Boboli geweest. Op ons gemak slenterden we langs de lange statige lanen en de talloze beelden die in het park stonden. Het mooiste was het uitzicht vanaf de Riddertuin. Florence was totaal uit het zicht verdwenen en hier keek je uit over de rustige groene heuvels van Toscane, de kleine dorpjes en een plantage met olijfbomen. 
In de middag kregen we een mail van Alcimia met de instructies voor workshop RED! Later meer uitleg…

Vrijdag 14 september was de introductiedag op school. In de ochtend kregen we uitleg over de studiemogelijkheden en om 3 uur was het kennismaken met alle stunten van het derde jaar en kregen we ons rooster. In mijn klas zitten in totaal 11 studenten en 1 uitwisselingsstudent voor 3 maanden. De landen waar iedereen vandaan komt zijn: Italiƫ, Oostenrijk, Spanje, Turkije, Korea, Japan en Griekenland. Verder lopen er op school nog heel wat studenten rond vanuit hele andere werelddelen!
Mijn eerste indruk van de school, de studenten en de docenten was erg goed. Het is vooral heel erg leuk dat iedereen een andere achtergrond heeft en een andere cultuur met zich meebrengt.